Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Înmatricularea în clasa întâi: Câți copii vor merge în acest an la școală

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuАнжела Кутасевич
Анжела Кутасевич - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Câți copii vor merge în acest an în clasa I?  Care este rata înmatriculărilor la școală în municipiul Chișinău? Toate aceste informații le-am aflat de la viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.
Înmatricularea în clasa întâi: Câți copii vor merge în acest an la școală
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", viceprimarul Angela Cutasevici a precizat că pentru anul de studii 2021-2022 se preconizează înscrierea a 9108 de copii, care vor fi repartizați în 340 clase din 141 de instituții.
"În conformitate cu metodologia de înscriere a copiilor în clasa I, există două etape de înscriere. În prima etapă se însciriu obligatoriu fără probe de concurs toți copiii din districtul școlar și care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului de studii. Respectiv, pentru etapa a doua, la locurile disponibile pot veni cu cereri ceilalți copii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la 1 septembrie, dar vor avea vârsta împlinită până pe 31 decembrie, dar și alți copii din districtele vecine", a precizat Angela Cutasevici.
Potrivit viceprimarului, la moment, 11 instituții de învățământ au încheiat înmatricularea copiilor în prima etapă. Astfel, 5240 de copii sunt deja înscriși în prima etapă. La data de 5 iulie curent, au fost expediate peste 10 600 de cereri pentru înscrierea în clasa I.
De menționat că înmatricularea copiilor se face doar în regim online, iar în luna august, în ziua de probă, părinții vor prezenta tot pachetul de acte necesar în original. Cifra exactă a copiilor care vor păși pentru prima dată pragul școlii va fi cunoscută după ce vor fi depuse toate cererile de înscriere.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0