Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Droguri de șase milioane de lei: Cum acționa o grupare criminală din Chișinău

Cătușe și bancnote - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Droguri în valoare de șase milioane de lei au fost găsite în urma unor percheziții. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. 
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. 12 persoane cu vârstele cuprinse între 18 și 35 de ani au fost reținute fiind suspectate de comercializarea drogurilor de diferite tipuri, prin intermediul magazinelor online.
Money - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2020
Republica Moldova
Captură record la vamă: Peste 1,5 milioane de euro ascunse în habitaclul unui camion
Potrivit oamenilor legii, gruparea a fost documentată timp de trei luni. Astfel, s-a stabilit că liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram. Utilizatorii aplicației primeau mesaje cu ofertele de procurare a drogurilor, iar membrii grupării, zilnic, obțineau venituri de peste 20 de mii de lei. Totodată, administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru ca aceștia să plaseze substanțele narcotice în ascunzișuri.
„Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului”, se menționează într-un comunicat de presă al IGP. 
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, au fost ridicate peste 15 kilograme de droguri de diferite tipuri. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ șase milioane de lei. În cadrul investigațiilor, oamenii legii au ridicat mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, care urmau să fie comercializate.
În acest sens, ofițerii au pornit șapte cauze penale. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0