Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

Alegeri 2021: Mai multe partide politice, avertizate de CEC

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Mai multe partide politice care participă în calitate de candidați electorali pentru alegerile din 11 iulie au fost avertizate de Comisia Electorală Centrală.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Trei partide politice care participă în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie au fost avertizate de Comisia Electorală, iar încă un partid a fost avertizat repetat. Avertizările vin în contextul nerespectării de către concurenții electorali a cadrului legal care prevede ca, săptămânal, în ziua de vineri, să prezinte rapoartele privind finanțarea campaniei electorale.
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Politică
Câți observatori a acreditat CEC pentru alegerile parlamentare din 11 iulie
„Urmare examinării rapoartelor, CEC a avertizat Partidul Politic „Noi”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor” și Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale. Totodată, Comisia a avertizat, repetat, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru neprezentarea raportului financiar la situația din 18 iunie 2021 și a obligat formațiunea să-l prezinte, în termen de 24 de ore sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării”, este precizat într-un comunicat al CEC.
Andrei Volentir - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Podcasturi
Desfășurarea alegerilor - în pericol? Ce spune un membru CEC
Totodată, Comisia Electorală Centrală a luat act de informațiile cuprinse în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 25 iunie curent, ale celorlalți concurenți electorali.
În contextul examinării rapoartelor, CEC va transmite către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență ale donațiilor.
Amintim, în conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare din 11 Iulie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0