Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Topul asigurărilor pentru care optează moldovenii în perioada estivală

© Sputnik / Rodion ProcaTatiana Vascan
Tatiana Vascan - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Abonare
Suntem în perioadă estivală, iar mulţi cetățeni moldoveni merg în vacanţă. Ce asigurări este bine să facem pentru a fi protejaţi și care sunt cele mai solicitate asigurări în această perioadă? Detalii am aflat de la Tatiana Vascan, specialist în asigurări.
Topul asigurărilor pentru care optează moldovenii în perioada estivală
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", specialistul în asigurări Tatiana Vascan a menționat că una dintre cele mai necesare, importante și solicitate asigurări în perioada de vară este asigurarea medicală. Acestea au o mulțime de avantaje, susține interlocutoarea.
"În perioada de vară, în topul asigurări necesare este asigurarea medicală. Aceasta asigură persoana în caz de îmbolnăvire  și chiar și de infectarea cu COVID-19. Deși unii consideră că nu o vor utiliza, credeți-mă că cheltuielile pentru tratament în caz de îmbolnăvire sunt mult mai mari decât prețul asigurării. De fapt, este un preț simbolic. Bunăoară, pentru Ucraina, Bulgaria și România costul este puțin mai mare de 100 de lei", a declarat pentru Sputnik Moldova specialistul în asigurări.
De asemenea, Tatiana Vascan a precizat că moldovenii își asigură bunurile imobile sau optează pentru asigurarea de viață. Specialistul a remarcat că în țara noastră există o gamă foarte largă de asigurări însă nu toate sunt solicitate de către cetățeni. Astfel, în Republica Moldova asigurările facultative constituie doar 15-20% din volumul total de asigurări pe care le procură moldovenii.
Tatiana Vascan a mai precizat că, în 2020, la fel ca multe alte domenii, piața asigurărilor a fost afectată dur de pandemie. În comparație cu anii precedenți, companiile au înregistrat venituri mult mai mici, unele fiind în prag de faliment.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0