Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cele mai frumoase covoare moldovenești vor putea fi admirate la Ciulucani

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Mardari
Olga Mardari - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Abonare
Covoare tradiționale, țesute cu grijă de gospodinele satului Ciulucani, unele fiind moștenite din strămoși cu o vechime de 100 de ani, vor fi prezentate în cadrul unei expoziții deosebite.
Cele mai frumoase covoare moldovenești vor putea fi admirate la Ciulucani
În data de 7 iulie, în satul Ciulucani din raionul Telenești va avea loc Festivalul "Dor țesut în păretare!". Evenimentul va avea loc la Casa de Cultrură, unde vor fi expuse peste o sută de modele de covoare cu o cromatică deosebită.
Александр Русу - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Republica Moldova
Cum a câștigat un băiat din Moldova un concurs în Rusia
"Este un festival mult așteptat, cu un colorit inedit, tradiții vechi și un tezaur ce merită a fi scos la lumină. Ne dorim să arătăm lumii că acest meșteșug frumos trebuie păstrat cu sfințenie și transmis noilor generații. Din păcate, astăzi puține femei mai țes covoare moldovenești, dar nu putem lăsa uitării aceste capodopere. Ne dorim să reînviem ceea ce au lăsat strămoșii noștri", a declarat pentru Sputnik Moldova organizatoarea Festivalului, Olga Mardari.
Mai mult, Olga Mardari spune că prin această inițiativă își dorește să consolideze relația și legătura dintre generații, iar în viitorul apropiat ar putea fi organizate diverse masterclass-uri de țesut pentru a transmite în continuare tradițiile neamului nostru.
Festivalul "Dor țesut în păretare!" a ajuns la cea de-a II-a ediție. Anul trecut, din cauza pandemiei, evenimentul a fost organizat chiar în curțile gospodinelor, care și-au expus covoarele la poartă și au putut fi admirate de către săteni.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0