Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maratonul de vaccinare: Patru mii de oameni au ales Sputnik V

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Mii de oameni au ales să se vaccineze împotriva coronarisului cu Sputnik V în cadrul celui de-al treilea maraton de vaccinare organizat în Chișinău.
CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Peste patru mii de persoane au fost vaccinate în cadrul celui de-al treilea maraton organizat la Chișinău. Din cele 4 362 de cetățeni vaccinați, patru mii au ales imunizarea cu Sputnik V.
Mii de oamenii au stat în rând pentru a se vaccina cu «Sputnik V la Chișinău»  - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Video
Mii de oamenii au stat în rând pentru a se vaccina cu «Sputnik V» la Chișinău
Ceilalți 362, au optat pentru serul AstraZeneca şi Sinopharm. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban spune că și cel de-al treilea maraton de vaccinare s-a desfășurat cu succes.
Trebuie precizat că din totalul de 20 de mii de doze de vaccin de Sputnik V aduse în Republica Moldova, 3000 au fost repartizate pentru municipiul Chișinău. La solicitarea autorităților municipale Mitropolia Moldovei a oferit încă 1000 de doze de acest vaccin. Solicitarea a venit în contextul în care stocul de vaccin Sputnik V s-a epuizat, iar doritori de a se imuniza cu acest ser mai erau.
„Oamenii veniți la Maraton au fost vaccinați rapid la cele 31 de puncte de vaccinare deschise concomitent la Platul Republicii, iar în 6-7 ore rând la vaccinare nu mai era. Pentru cei care au venit să se imunizeze împotriva COVID-19, au fost create toate condițiile. Oamenii au dispus de scaune, apă, grupuri sanitare.
De menţionat că rapelul pentru Sputnik V, cel mai probabil la fel va fi organizat la Palatul Republicii. Important este ca oamenii să nu vină cu o zi înainte şi să nu ocupe rând. Medicii îi vor aștepta de la 7 dimineața până la ora 22 00. Fiecare persoană va primi vaccinul”, scrie Ceban pe Facebok. 
Primarul a precizat că cei care încă nu au reuşit să se vaccineze, o pot face în Chişinău şi în suburbii la cele 70 de puncte de vaccinare deschise. La fel, sunt disponibile şi echipele mobile care se pot deplasa pentru vaccinare la domiciliul persoanelor cu dizabilităţi sau de vârsta a treia.
Maratonul de vaccinare cu „Sputnik V” - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Maratonul de vaccinare cu „Sputnik V”, în imagini
Sunt active în continuare şi punctele mobile de vaccinare - troleibuzul şi autobuzul, care se vor deplasa şi pe parcursul lunii iulie în toate sectoarele capitalei şi în suburbiile municipiului.
„În condiţiile în care suntem ameninţaţi de un nou val de COVID-19, cu tulpini modificate şi mult mai agresive, medicii spun că singura soluţie de a rămâne protejaţi şi sănătoşi este să ne vaccinăm imediat. Și tot medicii spun că toate vaccinurile sunt sigure, fiindcă salvează vieţi. Pentru confortul oamenilor şi siguranţa acestora asemenea Maratoane de vaccinare vor mai fi organizate pentru că avem rezultate bune și doar într-o singură zi se reuşeşte a fi vaccinat un număr mare de persoane”, a mai spus Ion Ceban.
Amintim, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că în câteva săptămâni ar putea ajunge în Moldova noi loturi de vaccin din Federația Rusă. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0