Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția MAEIE la reținerea lui Cavcaliuc: Nu a respectat regulile de intrare în Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariГеоргий Кавкалюк
Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Abonare
Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc și alți reprezentanți ai acestui partid nu au respectat regulile de intrare pe teritoriul Federației Ruse, informează ministerul de Externe al Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție la reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc pe Aeroportul Internațional Șeremetievo din Moscova. Ofițerul de presă al MAEIE, Daniel Vodă, a comunicat pentru Sputnik Moldova că preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse. 
Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Politică
Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut la Moscova - detalii
Ea a precizat că imediat ce s-a aflat despre acest caz, angajații misiunii diplomatice moldovenești din Moscova au mers la fața locului pentru a verifica situația.
„Totodată, urmare a informațiilor publicate pe rețelele sociale despre pretinsa reținere, în regim prioritar, a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai Ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri. Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită respectuos ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în Republica Moldova”, a declarat Daniel Vodă. 
Trebuie precizat că responsabilii din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare pe teritoriul acestui stat, pe fundalul aplicării de către autoritățile Rusiei a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe pagina web a ambasadei și a MAEIE. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0