Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut la Moscova - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariГеоргий Кавкалюк
Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Abonare
Liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut în această dimineață pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova.
CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost reținut la Moscova. Acesta se îndrepta la o întâlnire cu diaspora din Sankt Petersburg. Reprezentantul PACE Margarita Răducan a declarat în cadrul unui briefing de presă că împreună cu Gheorghe Cavcaliuc erau si colegii săi Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa. Potrivit acesteia, membrii PACE au informat prealabil în ​​scris atât Ministerul Afacerilor Externe al Moldovei, cât și Ambasada Moldovei în Rusia despre vizita lor cu scop de a se întâlni cu diaspora.
Кавкалюк - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
Războiul cu verde de briliant continuă: Cavcaliuc și Costiuc se acuză reciproc - VIDEO
Cei trei ar fi avut vaccinul împotriva COVID-19, dar și teste negative pentru coronavirus. Reprezentantul partidului politic mai spune că nu dețin informații despre unde s-ar afla acum Cavcaliuc și nici nu cunosc motivul pentru care acesta ar fi fost reținut. 
De precizat, intrarea pe teritoriul Federației Ruse este interzisă pentru un șir larg de persoane. Excepție fac anumite categorii de persoane. În conformitate cu Dispoziția Guvernului Federației Ruse din 18 mai curent, au fost extinse categoriile de cetățeni străini ce au dreptul de a intra pe teritoriul Rusiei.
Astfel, cetățenii străini care au rude apropiate cum ar fi soți, părinți, copii, frați și surori, bunei, nepoți, persoanele tutelate, deținători ai cetățeniei rusești, pot intra în Rusia, în baza actului care ar demonstra gradul de rudenie sau stabilirea tutelei. Regula este valabilă și în cazul decesului unei rude apropiate cu cetățenie rusă. De asemenea, cetățenii străini care își fac studiile la instituțiile superioare și profesional-tehnice de învățământ, au dreptul de a intra pe teritoriul Rusiei, cu condiția că lista acestora a fost transmisă de către instituțiile de învățământ portalului specializat, pentru obținerea permisiunii de intrare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0