Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a aprobat Strategia de securitate națională a Rusiei – ce CONȚINE

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaRussian President Vladimir Putin speaking to vaccine producers. March 22, 2021.
Russian President Vladimir Putin speaking to vaccine producers. March 22, 2021. - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Vladimir Putin a semnat Decretul ”Cu privire la strategia de securitate națională a Federației Ruse”. Ce conține documentul cu un impact major național și internațional.
BUCUREȘTI, 4 iul - Sputnik. Președinția Rusiei anunță că Vladimir Putin a aprobat Strategia de securitate națională, semnând Decretul „Cu privire la strategia de securitate națională a Federației Ruse”.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin, despre al treilea război mondial
Încă o dată, se dovedește că președintele Putin și echipa sa dau dovadă de trei calități: viziune, pragmatism și atenție la detalii. În plus, președintele Putin nu se abate de la principiul fundamental al doctrinei de apărare a Rusiei – operă a lui Mihail Frunze – și anume acela a reactivității, coordonând Strategia de securitate națională cu doctrina de apărare.
Doctrina în cauză impune ca Rusia să nu fie niciodată un agresor, ci să reacționeze cât mai rapid și eficient la orice agresiune. În acest sens, și prin adoptarea noii strategii, Rusia rămâne un promotor al păcii pe plan internațional, dar a cărui principală grijă este propria națiune și apărarea în fața oricărei amenințări, protejarea interesele naționale – iar în acest sens este susținută consolidarea securității internaționale.
Президенты Молдовы и Германии Майя Санду и Франк-Вальтер Штайнмайер - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Republica Moldova
Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar spune despre Moldova ceea ce a zis Steinmeier
Foarte important – în cadrul Documentului, un aspect de prim rang este respectarea necondiționată a normelor de drept naționale și internaționale.
Din complexul document – pe care analiștii Sputnik îl vor prezenta și analiza în perioada următoare – prezentăm acum câteva idei principale sau ”puncte cheie” – selectate de Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.
  • Rusia și-a demonstrat rezistența față de întreaga lume și și-a dovedit capacitatea de a rezista presiunii sancțiunilor.
  • Este necesar să se îmbunătățească eficiența utilizării realizărilor existente și a avantajelor competitive ale Rusiei.
  • Dorința de a izola Rusia și utilizarea standardelor duble în politica internațională împiedică creșterea eficacității cooperării multilaterale.
  • Consolidarea suveranității, independenței statului și integrității teritoriale, protejarea bazelor tradiționale, spirituale și morale ale societății rusești, asigurarea apărării și securității și prevenirea amestecului în treburile interne sunt de o importanță vitală pentru Rusia.
  • Rusia susține extinderea cooperării multilaterale egale, consolidarea și dezvoltarea instituțiilor internaționale universale pentru a reduce tensiunile globale.
  • Rusia urmărește o politică externă consistentă, independentă, multi-vectorială, deschisă, previzibilă și pragmatică, menită să-și protejeze interesele naționale și să consolideze securitatea internațională.
  • Rusia se străduiește să asigure stabilitatea sistemului de relații internaționale pe baza respectării necondiționate a normelor dreptului internațional.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0