Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldova turistică: Prognozele specialiștilor

© Photo : Facebook / dininima.mdVictoria Bucătaru
Victoria Bucătaru - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Abonare
Dacă în ultimii ani, moldovenii preferau să călătoarească peste hotare, atunci odată cu pandemia lucrurile au luat o altă întorsătură. Specialiștii susțin că în țara noastră, turismul este un domeniu în plină dezvoltare și are un viitor promițător.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM
Recent, Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.
În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.
"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM, Victoria Bucătaru.
© Sputnik / Rodion ProcaSergiu Manea
Sergiu Manea - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Sergiu Manea
Mai mult decât atât, pentru prima dată în istoria turismului național, șapte întreprinderi de turism din Republica Moldova au participat în cadrul unui proiect inedit, desfășurat de mai mulți ani în China.
Atelierul online B2B a fost organizat de Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova cu suportul Agenției de Investiții din Republica Moldova și Asociația Europeană a operatorilor de Turism (ETOA) cu participarea a aproximativ 70 de operatori și cumpărători de turism din Republica Populară Chineză.
"Atelierul a implicat o serie de programări individuale, care au făcut legătura între companiile din Moldova și profesioniștii în turism din China. Astfel, în viitorul apropiat am putea avea mai mulți vizitatori chinezi în țara noastră. Este un eveniment care ar putea deschide noi oportunități de dezvoltare a turismului moldovenesc", a declarat, în studioul Sputnik Moldova, Sergiu Manea.
Potrivit lui, scopul wokshop-ului a fost de a prezenta potențialul turistic a operatorilor cheie de turism din Republica Moldova și cumpărătorilor de călătorii din China.
Sergiu Manea a mai menționat că țara noastră este pregătită să întâlnească vizitatori chinezi și alți turiști internaționali chiar din acest an.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0