Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viceprimarul Victor Chironda a fost demis din funcție - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Viceprimarul Victor Chironda a fost demis din funcție. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău a decis astăzi demisia din funcția de viceprimar al Capitalei pe Victor Chironda. 
Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Politică
Scandal la ședința CMC unde se cere demisia viceprimarului Chironda - VIDEO
Pentru demiterea s-au au votat 28 de consilieri municipali. Astfel, pentru demiterea viceprimarului responsabil de urbanism și mobilitate urbană au votat consilierii PSRM, PP „Șor”, PL și PCRM.
În cadrul ședinței, Ion Ceban a enumerat câteva dintre responsabilitățile lui Victor Chironda care nu și le-a onorat în timpul mandatului de viceprimar.
"Conceptul cu privire la oraș, parcarea cu plată, evaluarea spațiilor pentru parcările pe municipiul Chișinău, conceptul cu privire la comerțul stradal care trebuia să îl termine în martie 2020, reparația drumurilor și trotuarelor, tichetarea electronică. Câteva construcții nelegale se află în Chișinău, de ce Victor? Proiectele mari precum 31 august, dacă ați ști detalii despre această epopee..., iar verificatorul nu a vrut să își pună semnătura ca să nu ajungă la pușcărie", a spus primarul.
În timpul ședinței unde se decidea soarta sa de viceprimar, Chironda a venit cu un mesaj. El a calificat ceea ce se întâmplă în aceste zile la Primărie „o banală răfuială politică”.
"În toată această perioadă, am fost mereu lipsit de pe rețele de socializare și presă. Cineva mi-a zis sa ies la tribună și să vorbească despre această execuție. Eu nu cred că este o execuție, dar este o banală răfuială politică. Nu este o răfuială a primarului sau consilierilor, dar a celor care controlează construcțiile în oraș. Această caracatiță s-a arătat nemulțumită de nenumărate ori că nu am fost de acord cu ei. Chestiunea Hotelului Național nu este doar de stil, dar care afectează viața cetățenilor", a spus Chironda.
Amintim că scandalul de la primărie a început în luna iunie. Totul a început după ce viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general Ion Ceban inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0