Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Încotro se îndreaptă Moldova? Infracțiuni comise de minori în 2021

© Sputnik / OsmatescoМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Minorii din țara noastră comit tot mai multe infracțiuni. Doar în primele cinci luni ale anului 2021, copiii au comis 310 infracțiuni, cu 60% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost comise doar 125 de infraciuni.
Încotro se îndreaptă Moldova? Infracțiuni comise de minori în 2021
Numărul copiiilor care comit infracțiuni este în crestere. Dacă în primele cinci luni ale anului 2020 au fost documentați 265 de minori, anul acesta tocmai - 412. Declarația îi aparține sefului Direcției Ordine Publică a Inspectoratului Național de Securitate Publică, Igor Postu.
"Din numărul total de copii, doar trei au săvârșit infracțiuni repetat, iar ceilalți au fost documentați pentru prima oară. Totodată, 94 de copii au comis infracțiuni în grup. În mare parte este vorba de următoarele cazuri în care au fost implicați minorii: 3 omoruri, 4 abuzuri sexuale, 2 vătămari corporale grave, 170 infracțiuni patrimoniale: tâlhării, furturi, jafuri, 18 cazuri de huliganism, 8 cazuri cu implicarea drogurilor ș.a.", a precizat pentru Sputnik Moldova Igor Postu.
Potrivit interlocutorului, motivele care au stat la baza creșterii numărului de infracțiuni în acest an în rândul minorilor sunt pandemia, lipsa atenției din partea familiei, influența mediului înconjurător ș.a.
Majoritatea infracțiunilor au fost comise de către adolesencții cu vâsrta cuprinsă între 15-17 ani.  
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0