Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor putea călători cetățenii moldoveni în Grecia: Precizări importante

CC0 / Rakoon / Athens International AirportМеждународный аэропорт в Афинах
Международный аэропорт в Афинах  - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Ambasada Republicii Moldova la Atena a venit cu precizări importante pentru cetățenii moldoveni care vor să călătorească în Grecia.
CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Cetățenii moldoveni pot să călătorească în Grecia, inclusiv în scopuri
turistice, în baza certificatului de vaccinare sau testului molecular negativ Covid-19 obținut cu cel mult 72 ore înainte. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Grecia.
Ambasada menționează că dispoziția respectivă a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Elene din 1 iulie 2021.
”Anularea restricțiilor este valabilă până la următoarea publicare în Monitorul Oficial al Republicii Elene pe data de 8 iulie 2021”, precizează reprezentanța diplomatică.
Astfel, cetățenii moldoveni, alături de cetățenii altor țări care sunt excluși de la interdicțiile de intrare în Grecia, vor trebui să prezinte unul dintre următoarele certificate de confirmare:
Avion  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Undă verde la călătorii în Europa pentru moldoveni: Cum putem merge în UE
PCR negativ Covid-19 – în ultimele 72 ore (rezultatul fiind emis de un laborator acreditat, în una din limbi: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă,) sau
  • Rapid test – în ultimele 48 ore, sau
  • confirmarea însănătoșirii (test serologic - de la 2 la 9 luni), sau
  • confirmarea vaccinării (după 14 zile de la aplicarea ultimei doze (rapel))
  • Copii cu vârsta de până la 12 ani, nu vor prezenta testul PCR.
    Amintim că Consiliul Europei a adoptat luni o recomandare privind ridicarea treptată a restricțiilor temporare privind călătoriile neesențiale în Europa pentru 11 state, între care și Republica Moldova.
    Anterior, delegația Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Moldovei condusă de secretarul de stat Dumitru Socolan, a efectuat o vizită de lucru la Atena, în cadrul căreia delegația a purtat discuții cu ministrul turismului din Grecia Hari Theocharis în chestiunea permiteri călătoriilor pentru cetățenii moldoveni în această țară.
    Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
    Fluxul de știri
    0