Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Câți minori își ispășesc pedeapsa în penitenciarele din țară?

© Sputnik / OsmatescoAna Turuta
Ana Turuta - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Câți minori din Republica Moldova își ispășesc pedeapsa în peniteciare și pentru ce tipuri de infracțiuni au fost condamnați? Detalii am aflat în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".
Câți minori își ispășesc pedeapsa în penitenciarele din țară?
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, ofițerul principal al Direcției Reintegrare Socială, Administrația Națională a Penitenciarelor, Ana Turuta a precizat că în prezent în penitenciarele din Republica Moldova își ispășesc pedeapsa 60 de minori. Printre aceștia se numără atât persoanele care își execută pedeapsa în Penitenciarul pentru minori din Goian, cât și cei care se află în izolatoarele de urmărire penală din Cahul, Bălți și Rezina, fiind în așteptarea sentinței.
исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Societate
Pușcăriașul care a fugit din închisoare și a pus pe jar o țară întreagă a fost reținut
Potrivit specialistului, minorii privați de libertate au comis infracțiuni mai puțin grave, grave și deosebit de grave.
"Este vorba de furturi, jafuri, tâlhării și vătămări intenționate a integrității corporale sau a sănătății unui om. Un procent mai mic se atribuie cazurilor de viol și omor. Cazurile excepțional de grave sunt foarte rare", a precizat Ana Turuta.
Deși unii minori care-și execută pedeapsa conștientizează că trebuie să-și schimbe comportamentul și să nu repete acțiunile pentru care au fost trași la răspundere, există și altă categorie de persoane – cei care nu percep penitenciarul ca o formă de pedeapsă.
În mare parte, acești minori nu sunt la prima abatere de la lege și fac parte din familii social vulnerabile sau au crescut fără grija părinților fiind lipsiți de educație și grijă, a conchis Turuta.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0