Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a dezvăluit cu ce vaccin s-a imunizat și de ce nu a numit inițial denumirea serului

© REUTERS / DADO RUVICФлаконы с надписью вакцина против коронавируса «AstraZeneca, Pfizer - Biontech, Johnson & Johnson, Sputnik V (COVID-19)»
Флаконы с надписью вакцина против коронавируса «AstraZeneca, Pfizer - Biontech, Johnson & Johnson, Sputnik V (COVID-19)»  - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat în cadrul tradiționalei linii directe cu ce vaccin s-a imunizat anterior împotriva coronavirusului și a explicat de ce preferat să nu dezvăluie denumirea serului care i-a fost injectat
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Președintele Rusiei a anunțat că s-a imunizat împotriva coronavirusului cu vaccinul „Sputnik V”. Vladimir Putin a explicat de ce nu a dezvăluit denumirea vaccinului imediat după vaccinare. 
„Mi s-a cerut să nu spun cu ce vaccin m-am imunizat din rațiuni de concurență”, a declarat șeful statului rus.
Oficialul a declarat că după prima doză nu s-a simțit rău și că doar la administrarea celei de-a doua doze a avut febră nu foarte mare.
„Am injectat vaccinul seara târziu și aveam 37,2. Când m-am trezit dimineața aveam 36,6”, a declarat Vladimir Putin. 
Liderul de la Kremlin a mai declarat că nu susține obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului.
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Societate
A doua doză a vaccinului „Sputnik V”: La ce interval se administrează
El a precizat că vaccinarea împotriva coronvirusului nu este prevăzută de planul național de vaccinare, care este obligatoriu pentru toți, dat fiind că deputații Dumei de Stat au respins propunerea respectivă. Dar, în baza legii vechi, autoritățile regionale au dreptul să instituie obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii de risc și pentru anumite regiuni.
Liderul rus a fost întrebat și de restricțiile impuse de autorități în unele regiuni. El a spus că aceste măsuri au fost luate pentru a nu se ajunge la lockdown, la blocaj total.
Amintim că Vladimir Putin s-a vaccinat cu prima doză împotriva coronavirusului pe data de 23 martie. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0