Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a comentat învinuirile de implicare în furtul miliardului

© Sputnik / Mihai CarausМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Președintele Moldovei a răspuns în cadrul unei emisiuni televizate la acuzațiile deputatului socialist Bogdan Țîrdea de implicare în frauda bancară.
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Societate
Bogdan Țîrdea merge la Procuratură: Cere pedepsirea celor implicați în furtul miliardului
Șeful statului a declarat acest lucru în timpul unei emisiuni la unul dintre posturile TV din Moldova.
Sandu consideră că toți cei care o acuză de implicare în infracțiuni de corupție s-au unit împotriva președintelui și a partidului.
În opinia președintelui, acestora le este frică că în următorul Parlament va fi o majoritate de oameni cinstiți care nu va putea fi cumpărată. Ei au un interes personal ca să nu fie un Parlament cinstit. ”De aici această frică și acest atac la mine și la adresa partidului care mă susține", a spus Sandu.
Amintim că pe 30 iunie deputatul socialist Bogdan Țîrdea s-a adresat Procuraturii Generale cu solicitarea de inițiere a unui dosar penal „pentru pedepsirea celor vinovați” de furtul de miliarde din sistemul bancar al Moldovei.
Țîrdea susține că bazele furtului au fost puse la ședința de Guvern din 25 septembrie 2014, când Cabinetul condus de Iurie Leancă și-a asumat răspunderea pentru modificarea a trei legi – Legea cu privire la Banca Națională, Legea cu privire la instituțiile financiare și Legea cu privire la datoria de stat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0