Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bogdan Țîrdea merge la Procuratură: Cere pedepsirea celor implicați în furtul miliardului

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Țîrdea cerea pedepsirea celor implicați în furtul miliardului. El a atras atenția că deciziile în baza cărora au fost acordate garanții de stat BNM pentru acoperirea găurii financiare au fost luat de guvernul din care făcea parte și Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 1 iulie - Sputnik. Deputatul socialist Bogdan Țîrdea va merge la Procuratura Generală și va cere pedepsirea celor implicați în furtul miliardului. În context, deputatul a atras atenția asupra faptului că deciziile în baza cărora au fost acordate garanții de stat Băncii Naționale a Moldovei pentru acoperirea găurii financiare au fost luate de guvernul Leancă, din care făcea parte și actualul președinte al țării, Maia Sandu.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Politică
Țîrdea: Sunt informații care duc la gândul că Sandu ar avea o implicare directă în răpire
Țîrdea spune că modificarea celor trei legi care au dus în cele din urmă la furtul miliardului a avut la ședința de Guvern din 25 septembrie 2014, fiind vorba de Legea cu privire la Banca Națională, Legea cu privire la instituțiile financiare și Legea cu privire la datoria de stat. În acea zi, Comitetul Național a obținut dreptul de a constata criza și de a înainta recomandări cu privire la alocarea creditelor. Din componența comitetului au făcut parte colegi de partid ai Maiei Sandu: Leancă, Arapu, Candu și Drăguțanu.
Totodată, Țîrdea a subliniat că în acea ședință de guvern la care s-au pus bazele furtului, Maia Sandu a participat și a votat pentru toate documentele, iar acest lucru este confirmat de procesul-verbal și de înregistrarea audio de la ședință.
Președintele Maia Sandu nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de socialistul Bogdan Țîrdea.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0