Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat Kremlinul incidentul cu distrugătorul britanic

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaАвтомобильное движение на Кремлевской набережной в Москве
Автомобильное движение на Кремлевской набережной в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
Kremlinul califică incidentul cu distrugătorul britanic Defender în Marea Neagră drept o provocare deliberată.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Kremlinul consideră că incidentul din Marea Neagră cu distrugătorul britanic Defender este o provocare, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.
"Regretăm faptul că aceasta a fost o provocare intenționată, intenionată și bine pregătită. Suntem bineînțeles îngrijorați de astfel de acțiuni ale navei britanice. Considerăm astfel de acțiuni inadmisibile și incompatibile cu dreptului internațional", le-a declarat Peskov reporterilor.
Международные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Politică
BBC a făcut de râs Marea Britanie și NATO: Au mințit și au provocat Rusia
În același timp, el a subliniat că grănicerii și Forțele Armate ale Rusiei vor continua să acționeze strict în conformitate cu legea și să adopte o poziție dură.
Miercuri, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că distrugătorul britanic Defender a trecut frontiera rusă și a intrat în apele rusești, la trei kilometri distanță, în zona Capului Fiolent (Crimeea). După aceea, o navă de patrulare a frontierei ruse a tras focuri de avertizare, iar aeronava Su-24M a efectuat „bombardamente de avertizare” pe cursul de mișcare a distrugătorului. Ulterior, Defender a părăsit apele teritoriale rusești.
După incident, Ministerul Apărării l-a convocat pe atașatul militar de pe lângă ambasada Marii Britanii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0