Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mesajul lui Krasnoselski, adresat președinteleui Sandu: Cum poate fi interpretat

© Sputnik / Mihai CarausCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Ce subtilități ascunde mesajul de mulțumire al liderului nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în adresa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu? Subiectul a fost discutat în studioul Sputnik Moldova.
Mesajul lui Krasnoselski, adresat președinteleui Sandu: Cum poate fi interpretat
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", analistul politic Corneliu Ciurea a fost rugat să comenteze mesajul de mulțumire al liderului nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în adresa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu privire la donația lotului de vaccin anti-Covid în Transnistria.
Corneliu Ciurea susține că mesajul de mulțumire pentru ajutorul umanitar poate fi interpretat diferit de către politicieni și societate, însă în primul rând, acesta este un gest firesc pe care ar fi trebuit să-l transmită liderul din stânga Nistrului.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2020
Politică
Politica Maiei Sandu ar putea aduce daune ireparabile reglementării transnistrene
"Era firesc să fie aceste declarații de mulțumire. Chișinăul putea să se împotrivească și să nu facă această donație, deși asta ar arăta urât, pentru că oamenii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățenii noștri și nu trebuie să sufere în urma confruntărilor politice", a precizat Corneliu Ciurea.
Cu toate acestea, mesajul a avut o conotație diferită pentru unii politicieni de dreapta, care au interpretat sub aspect politic declaerațiile lui Vadim Krasnoselski.
"Dreapta a încercat să profite de pe urma acestui gest și să arate că Maia Sanfu este la fel de dragă transnistrienilor ca și politicienii din partidele de stânga. Mai mult, asta ar însemna că Transnistria ar putea vota nu în mod tradițional  la alegerile anticipate (...).  Ar fi prea de tot dacă electoratul din Transnistria, care este foarte apropiat de Rusia, va începe să voteze partidele de dreapta", a subliniat analistul politic.
Amintim că livrările umanitare de vaccinuri care au ajuns în Moldova au fost repartizate proporțional în toată țara. Astfel, 10 la sută dintre vaccinurile dobândite prin intermediul platformei COVAX au fost transmise Tiraspolului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0