Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Caniculă continuă: Alimente pe care trebuie să le consumați pe timp de arșiță

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Cara
Olga Cara - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Reguli de aur în perioada caniculară: Ce alimente trebuie să consumați pentru a ajuta organismul să reziste temperaturilor ridicate și care sunt produsele ce ar trebui excluse din meniu?
Caniculă continuă: Alimente pe care trebuie să le consumați pe timp de arșiță
Pe timp de caniculă, pofta de mâncare scade considerabil, de aceea este recomandat de optat pentru alimentație mai săracă în calorii, susține medicul nutriționist Olga Cara. Alimentația vegetariană sau de post ar fi o opțiune bună pentru organism.
Бассейн - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Mai rău decât ne-am așteptat! Iată ce temperaturi vom avea miercuri
"Alimentele mai proteice pot fi consumate dimineața sau seara, pentru ca organismul să metabolizeze toți nutrienții din alimentele consumate. Cele mai recamondate sunt fructele (cireșe, vișine, zmeura, căpșunile, piersicile, merele ș.a.) și legumele (roșii, castraveți, varză, ceapă verde, conopida, sparanghel ș.a.), care aduc un aport considerabil de vitamine, de micro și macronutrienți. Dacă să ne referim la consumul de proteină animală – se recomandă carnea de pui", a precizat medicul nutriționist.
De asmenea, Olga Cara susține că pe timp de caniculă, organismul nostru are nevoie de un nivel suplimentar de hidratare. Cel mai bine este să consumați apa potabilă la temperatura camerei și nu băuturile carbogazoase reci.
"Procesul de transpirație dezechilibrează nivelul hidric și mineralelor din organism. Este important  să începem dimineața cu un pahar de apă și să ne hidratăm pe parcursul întregii zile. Băuturile reci pot provoca organismului un șoc termic și nu mențin nivelul de hidratare necesar", a subliniat specialistul.
De menționat că în ultimele zile, pe teritoriul țării au fost înregistrate temperaturi ridicate, iar meteorologii au emis avertizare de cod galben de caniculă.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0