Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte persoane s-au vaccinat în total în Moldova și cu ce preparate

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
În Moldova, au fost utilizate deja 72% din dozele de vaccin AstraZeneca, 74% de ”Sputnik V”, 96% de Pzizer, 3,5% de Sinofarm și 45% de doze de Sinovac.
CHIȘINĂU, 29 iunie - Sputnik. Peste 700 de mii de locuitori ai Moldovei au fost vaccinați în timpul campaniei de imunizare cu prima doză a unuia dintre vaccinurile împotriva COVID-19 utilizate în țară. Peste 230 de mii de persoane și-au administrat ambele doze. Informația a fost comunicată de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Igor Curov.
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Societate
Maratonul de vaccinare: Patru mii de oameni au ales Sputnik V
Astfel, 12,7 la sută din populație a primit prima doză de vaccin, iar 7,63 la sută au făcut și rapelul. Dintre lucrătorii medicali, s-au vaccinat cu prima doză 84%, iar 77% și-au administrat deja ambele doze.
Din numărul total de persoane vaccinate, 47% sunt femei și 53% sunt bărbați.
Au fost utilizate deja 72% din dozele de vaccin AstraZeneca, 74% -de ”Sputnik V”, 96% de Pzizer, 3,5% de Sinofarm și 45% de doze de Sinovac.
Când vor primi persoanele vaccinate în România certificatul verde COVID>>>
În ultimele șapte zile, rata de vaccinare cu prima doză s-a dublat comparativ cu săptămâna trecută.
În total, până în prezent au fost înregistrate 1425 de reacții adverse, dintre care 93,3% au fost ușoare, iar 6,7% - moderate.
În context, secretarul de stat a îndemnat  să se vaccineze, mai ales că acum se observă o anumită creștere a cazurilor în unele țări.
”Precizăm că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și pentru tulpina Delta. Avem dovezi că pacienții vaccinați nu au avut nevoie de spitalizare, internare în secția de terapie intensivă”, a subliniat Igor Curov.
El a precizat de asemenea că țara noastră are numărul necesar de vaccinuri în stoc pentru imunizarea tuturor cetățenilor, toate acestea fiind sigure.
Republica Moldova a primit în total 1.096.790 doze de vaccin împotriva COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0