Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Canicula face noi victime: Câte persoane au solicitat ambulanța în weekend

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
13 persoane au solicitat ajutorul medical după ce au primit insolații. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a prezentat statistica adresărilor cetățenilor în perioada 25 - 27 iunie.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Soarele arzător face noi victime. Timp de trei zile, 13 persoane au solicitat ajutorul medical, după ce au primit insolații.
Potrivit unui comunicat emis de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, șase dintre aceștia au avut nevoie de spitalizare. Căldura doborâtoare a fost cauza și a două leșine produse pe străzile Capitalei.
Бассейн - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Mai rău decât ne-am așteptat! Iată ce temperaturi vom avea miercuri
Pe parcursul zilelor de weekend, cel mai des cetățeniii țării noastre au solicitat ambulanța din cauza urgențelor neurologice. Din cele peste 900 de cazuri, 107 au fost provocate de accidente vasculare cerebrale. Totodată, urgențele cardiovasculare au constituit 892 cazuri, inclusiv 16 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Din numărul total de 843 de solicitări de urgențe respiratorii, 420 au fost pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute.
Tot în această perioadă, peste 750 de persoane au ajuns la urgență cu diverse traumatisme. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 24 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 40 de persoane, printre care 10 copii.
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Societate
Ne așteaptă zile de foc: Cum facem față caniculei
Pe timp de caniculă, specialiștii îndeamnă persoanele să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să opteze pentru haine din țesături naturale și să evite efortul fizic supra solicitant.
Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea copiilor, adulții sunt rugați să fie atenți la activitățile lor și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate. În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul 112.
Pentru următoarele zile, meteorologii anunță temperaturi înalte de până la 33 de grade Celsius.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0