Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne așteaptă zile de foc: Cum facem față caniculei

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
În următoarele zile vom avea parte de caniculă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări față de cetățeni pentru această perioadă.
CHIȘINĂU, 23 iunie - Sputnik. Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile anti-incendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscat. Mai mult, o atenție sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement.
Град - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Ultima oră: Cod galben de ploi puternice, grindină și vijelie
Totodată, specialiștii roagă oamenii să nu aprindă ruguri și mangaluri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități.
Pentru a evita tragediile din preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.
Pe timp de caniculă, specialiștii îndemnă persoanelor să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic supra solicitant și să opteze pentru haine din țesături naturale.
Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea copiilor, adulții sunt rugați să fie atenți la activitățile lor și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate. În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul 112.
Pentru următoarele zile, meteorologii anunță temperaturi înalte de până la 33 de grade Celsius
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0