Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC solicită Guvernului bani pentru alegerile din 11 iulie: Ce sumă este necesară

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия  - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală mai are nevoie de bani pentru organizarea alegerilor din 11 iulie. Președintele CEC susține că mai este nevoie de peste 22 de milioane de lei.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. După ce Guvernul a alocat 70 de milioane de lei în loc de cele 125 de milioane solicitate de CEC pentru scrutinul din 11 iulie, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, susține că suma alocată este insuficientă și că ar mai fi necesare alte 22,4 milioane de lei. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing susținut marți la CEC.
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Politică
Alegeri 2021: Alți peste trei sute de observatori au fost acreditați de CEC
„Am identificat ca fiind nevoie de încă 22,4 milioane de lei. Guvernul urmează să se întrunească în ședință și să aprobe o hotărâre în acest sens”, a menționat Dorin Cimil. 
În cadrul briefing-ului, președintele CEC a precizat că la alegerile din acest an vor fi deschise 2 150 de secții de vot, dintre care 150 în străinătate și 41 în stânga Nistrului. Totodată, el a menționat că la acest scrutin candidează 1 791 de persoane, dintre care 963 sunt bărbați, iar 837 sunt femei. 
Amintim că în data de 28 aprilie, șeful statului a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit data alegerilor parlamentare anticipate. Este vorba despre data de 11 iulie 2021. Ulterior, CEC a anunțat că pentru desfășurarea scrutinului din 11 iulie vor fi necesare 125 de milioane de lei. 
În data de 12 mai, membrii Guvernului în exercițiu s-au întrunit în ședință pentru a decide suma care ar urma să fie alocată pentru alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în data de 11 iulie. Este vorba despre 70 de milioane de lei și nu 125 de milioane, așa cum a estimat Comisia Electorală Centrală. Atunci, premierul interimar a menționat că dacă suma alocată nu va fi suficientă, membrii Guvernului se vor întruni din nou în ședință și vor căuta surse suplimentare pentru ca alegerile parlamentare anticipate să se desfășoare fără probleme. 
Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Sâmbătă, 26 iunie, s-a dat startul tipării buletinelor de vot. Astfel, CEC a decis tipărirea a 3 521 642 de exemplare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0