Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Agricultor, despre promisiunile politicienilor: Fermierii și-au pierdut orice speranță

© Sputnik / Miroslav RotariIon Balan
Ion Balan - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Agricultorii nu mai mizează demult pe ajutorul autorităților. Fiecare producător agricol este nevoit să se descurce așa cum poate, doar pentru a-și salva afacerea.
Agricultor, despre promisiunile politicienilor: Fermierii și-au pierdut orice speranță
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", agricultorul Ion Balan a declarat că producătorii agricoli din țara noastră nu mai mizează pe un suport din partea statului. Mulți dintre aceștia au rămas dezamăgiți și nu mai cred în promisiunile făcute de politicieni.
"În cazul apariției mai multor greutăți, agricultorii nici nu se gândesc că vor fi ajutați. Și anul trecut, pe timp de secetă, s-au făcut multe promisiuni, dar din păcate mulți s-au ales doar cu câțiva litri de motorină compensată la hectarul de porumb și floarea soarelui. Oamenii sunt concentrați cum să-și salveze ce le-a mai rămas. Ei cunosc că statul nu are posibilități financiare, de aceea încearcă singuri, cu propriile puteri", a precizat Ion Balan.
Potrivit agricultorului, precipitațiile abundente care au căzut pe parcursul lunii iunie au distrus mai multe culturi agricole. Cele mai afectate au fost floarea soarelui și porumbul. De asemenea, vișinele, cireșele și pomușoarele precum zmeura și căpșunele au avut de suferit din cauza condițiilor meteorologice. Agricultorii sunt nevoiți să transporte marfa la prelucrare, iar multe dintre culturi pur și simplu s-au stricat înainte de coacere.
În pofida acestor provocări, Ion Balan susține că 2021 este un an mai bun și promițător decât cel precedent, atunci când a predominat seceta și au fost impuse mai multe restricții în contextul pandemiei COVID-19.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0