Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Admiterea 2021: Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul

© Sputnik / Evghenii PanasencoUniversitatea de stat "B.P. Hasdeu"
Universitatea de stat B.P. Hasdeu - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Admiterea 2021: Ce oportunităţi le oferă tinerilor care își doresc să facă studii de calitate Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o instituţie publică, fondată pe 7 iunie 1999. Baza materială a Universității este formată din două blocuri de studii cu șase laboratoare și 12 centre de cercetare științifică, inovare și dezvoltare, 10 săli multimedia, biblioteca universitară, Centrul de Documentare și Informare ONU, Centrul de Documentare al UE, Punctul de documentare NATO, zona Free Wi-Fi, sală de sport, două cămine.
Universitatea din Cahul: Informații utile pentru viitorii studenți
începând cu data de 19 iulie, doritorii de a studia la unuversitatea din sudul țării pot depune dosarul cu actele necesare pentru admiterea 2021. 

Sesiunea de bază la specialitățile/programele de studii cu frecvență și cu frecvență redusă

  • Depunerea actelor – 19 — 30 iulie 2021
  • Afișarea rezultatelor intermediare – 3 august 2021
  • Depunerea de către candidații declarați admiși a actelor în original, semnarea contractelor de studii cu taxă și achitarea taxei de studii pentru semestrul I – 4 august –  10 august 2021
  • Anunțarea rezultatelor finale – 12 august 2021

Sesiunea suplimentară de admitere la Universitatea din Cahul

  • Pentru admiterea pe locurile rămase neacoperite la specialitățile/programele de studii cu frecvență și cu frecvență redusă
    Depunerea actelor — 23 – 26 august 2021
  • Afișarea rezultatelor intermediare – 28 august 2021
  • Depunerea de către candidații declarați admiși a actelor în original, semnarea contractelor de studii cu taxă și achitarea taxei de studii pentru semestrul I – 30  august 2021
  • Anunțarea rezultatelor finale – 30 august 2021
Universitatea oferă anual numeroase burse acordate de diverse instituții din țară și de peste hotare, oportunități de mobilitate academică și participări la conferințe ștințifice internaționale. 
Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă>>>
În contextul modernizării sistemului de învăţământ superior, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” depune eforturi pentru implementarea în practică a prevederilor Procesului de la Bologna.
Admiterea 2020: De ce să înveți la USC - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2020
Video
Admiterea 2020: De ce să înveți la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul
În momentul de față, la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” studiază 1077 de studenţi bugetari şi cu taxă. Costul contractului pentru studiile la zi variază între 7000 și 8500 de lei. Cel pentru studiile cu frecvență redusă - între 4000 și 4800 de lei.
În prezent, instituția are o ofertă educațională acreditată sau autorizată la 13 programe de studii la licență - zi și frecvență redusă și la 10 programe de master.
Pune la dispoziția diverselor instituții de stat și private din sudul Republicii Moldova 18 programe acreditate din diverse domenii, prin intermediul Centrului de Formare Continuă. În cadrul Universității activează, trei facultăţi:
  • Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice
  • Facultatea de Drept şi Administraţie Publică
  • Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate.
Personalul didactic este alcătuit din peste 100 de profesori cu grade didactice şi ştiinţifice. Instituţia dispune de două blocuri spaţioase de studii, 3 cămine care asigură studenţii cu spaţiu locativ, o bibliotecă modernă cu 3 săli de lectură, 4 săli multimedia care oferă studenţilor şi cadrelor didactice posibilitatea să studieze noile tehnologii informaţionale.
Programul de studii la USC - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Programul de studii la USC
Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le poți avea, dacă studiezi la USC este posibilitatea de a merge la două facultăți concomitent.
Respectiv, absolvenții vor obține două diplome de studii deoarece Facultatea Transfrontalieră, prin crearea unei extensiuni universitare, își desfășoară cursurile utilizând baza tehnico-materială locală, cu finanţare centralizată de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, și în cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0