Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor primi persoanele vaccinate în România certificatul verde COVID

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Certificatul privind vaccinarea efectuată în România va fi disponibil din 1 iulie – el va putea fi descărcat pe un site special.
CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. În România va fi posibilă descărcarea certificat de vaccinare efectuată în țară, de pe un site special. Obținerea documentului va fi posibilă din 1 iulie, când în țările Uniunii Europene va începe perioadă de tranziție înainte de introducerea „pașapoartelor verzi”. Despre aceasta a anunțat la in post TV secretarul de stat în Ministerul Sănătății din România, Andrei Baciu.
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Societate
Certificatele de vaccinare cu ”Sputnik V”: Când vor fi recunoscute în UE
El a precizat că certificatul va putea fi obținut și pe suport de hârtie: va putea fi luat și de la direcțiile de sănătate publică, de la medicii de familie. Totodată, va fi organizat și un centrul de apel pentru toate problemele neprevăzute legate de certificate.
”Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie, cum îi mai spunem noi. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură”, a menționat Baciu.
În opinia reprezentantului ministerului de profil, existența acestui certificat digital european va facilita transportul și călătoriile în țările din spațiul comunitar.
Secretarul de stat a precizat că  documentul va confirma mai multe lucruri: că ați suportat boala și aveți imunitate, că sunteți vaccinat sau că aveți un test negativ la virus. Totul se va rezuma la un cod QR de pe certificat, care va putea fi scanat și va facilita trecerea frontierei.
Certificatul va putea fi descărcat din 1 iulie pe o platformă dezvoltată de Ministerul Sănătății din România.
Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătății, peste 260 de mii de cetățeni din Moldova au primit ambele doze de vaccin anti-COVID. O parte dintre aceștia s-au vaccinat în străinătate, inclusiv în România.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0