Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surpriză totală la alegerile din Franța – lovituri pentru favoriți!

© AFP 2024 / LOIC VENANCEAlegeri în Franța
Alegeri în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Cele două personalități principale ale scenei politice franceze au eșuat în al doilea tur al alegerilor regionale.
BUCUREȘTI, 28 iun – Sputnik. Estimările preliminare după cel de-al doilea tur al alegerilor regionale din Franța sunt dezastruoase pentru principalii doi politicieni ai Franței – Emmanuel Macron și Marine Le Pen.
Landkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Politică
Europa va exploda în curând din interior: Ea se gândește cum să pedepsească Rusia
Astfel, Adunarea Națională, partidul Marinei Le Pen, nu a reușit să câștige în nicio regiune în al doilea tur al alegerilor regionale, la fel ca și LREM, partidul președintelui Emmanuel Macron.
De asemenea, prezența este un eșec pentru clasa politică din Hexagon – numai 34,5% dintre francezi s-au prezentat la urne, marcând o criză profundă a democrației franceze.
Observatorii notează că partidele „tradiționale” de dreapta și stânga – socialiști, republicani, verzi revin în prim planul vieții politice franceze, electoratul care s-a prezentat la vot este cel înclinat către moderație.
Concluzia este că electoratul radical nu se regăsește în soluțiile propuse de Macron și Le Pen – absentând masiv. De remarcat însă că împotriva RN și a Marinei Le Pen s-a dus o campanie continuă de denigrare și marginalizare, iar partidele ”moderate” s-au unit în multe locuri pentru a învinge RN, numit ”partid de extremă”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0