Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ministrul de externe al Suediei: Ce au discutat

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ministrul de externe al Suediei
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ministrul de externe al Suediei - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Ann Linde, ministrul Afacerilor Externe al Suediei. Iată ce au discutat oficialii.
CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Aureliu Ciocoi și Ann Linde s-au întâlnit la Roma, în cadrul reuniunii ministeriale a Coaliției Globale împotriva Statul Islamic, unde au evidențiat stadiul ascendent al relațiilor moldo-suedeze.
Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Externe, la întâlnire a fost nuanțată necesitatea intensificării dialogului politic bilateral, extinderii cooperării sectoriale și valorificării proiectelor de dezvoltare implementate în Moldova cu susținerea Suediei.
Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Societate
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a plecat în Turcia: Ce va face în Antalya
Ministrul suedez și-a exprimat convingerea că relațiile bilaterale vor continua să evolueze în domenii de interes reciproc, reiterând susţinerea în implementarea reformelor democratice din țara noastră, inclusiv prin acordarea asistenţei financiare prin intermediul Agenţiei pentru Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare.
Printre subiectele abortate au mai fost și cele legate de mediu, de domeniul egalității de gen și combaterii violenței.
Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a chestiunilor de actualitate de pe agenda OSCE, în contextul exercitării de către Suedia a Președinției în exercițiu a organizației, o atenție aparte fiind acordată sporirii eficienței acestei organizații în prevenirea și reglementarea conflictelor din arealul OSCE.
Oficialii au făcut schimb de opinii privind stadiul actual al procesului de negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean, precum și perspectivele existente pentru a avansa în acest proces în perioada următoare. 
Ciocoi a reiterat disponibilitatea și deschiderea autorităților de la Chișinău de a menține în continuare un dialog dinamic și constructiv cu actorii implicați în proces, precum și de a contribui la crearea premiselor necesare desfășurării unei noi runde de negocieri în formatul 5+2, planificată pentru toamna acestui an.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0