Atac aerian al SUA la ordinul președintelui Biden – un copil ucis

CC BY 4.0 / Russian Defense Ministry / Aviones de las Fuerzas Aeroespaciales de Rusia en la base siria de Hmeymim
Aviones de las Fuerzas Aeroespaciales de Rusia en la base siria de Hmeymim - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Abonare
Un atac aerian a fost executat de armata SUA – nu sunt încă date complete pentru a determina dacă acțiunea SUA a fost sau nu legală. Agențiile de presă anunță victime civile, inclusiv un copil ucis.
BUCUREȘTI, 28 iun – Sputnik. Pentagonul a anunțat că SUA au efectuat atacuri aeriene împotriva unor ”instalaţii utilizate de miliţiile susţinute de Iran” la frontiera Irak-Siria.
Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Rusia
Zaharova, întrebare cheie pentru Casa Albă: despre ipocrizie și abuz
Conform Pentagonului, ”țintele au fost selectate deoarece aceste facilități sunt utilizate de miliții susținute de Iran, care sunt angajate în atacuri cu vehicule aeriene fără pilot (UAV) împotriva personalului și facilităților SUA din Irak”.
De asemenea, Kirby a insistat că SUA „au luat măsurile necesare, adecvate și deliberate menite să limiteze riscul escaladării”, după ce a reamintit că armata americană se află în Irak „la invitația Guvernului irakian cu singurul scop de a asista forțele de securitate irakiene în eforturile lor de a învinge ISIS”, transmite Russia Today.
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Politică
De ce Rusia a răspuns dur la provocarea distrugătorului britanic?
Pe de altă parte un reporter Russia Today Arabic a confirmat că s-au auzit explozii la granița irakian-siriană și a citat o sursă de securitate irakiană care a spus că ”exploziile au avut loc pe teritoriul sirian, în vecinătatea caselor civile”.
Sursa citată arată că în declarația Pentagonului nu se menționează teritoriul țării care a suferit impactul atacurilor, ceea ce este esențial, deoarece, spre deosebire de situația din Irak, armata SUA nu a primit nicio invitație din partea guvernului sirian, dimpotrivă - Damasc cere trupelor americane să părăsească teritoriul său, considerând prezența lor în țară ilegală.
Până în prezent, Pentagonul nu a informat publicul cu privire la eventualele victime din ultimele sale greve.
Între timp, agenția de știri siriană SANA a raportat că un copil a fost ucis în atac, iar alți trei civili răniți, transmite Russia Today.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0