Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, întrebare cheie pentru Casa Albă: despre ipocrizie și abuz

© Photo : Telegram / Мария ЗахароваМария Захарова
Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus dă o replică dură după ce Casa Albă a cerut Chinei să pună capăt persecuției ”presei libere”, în condițiile în care SUA ignoră sau chiar susține persecuția multor mass media care nu convin politicii lor.
BUCUREȘTI, 26 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova nu trece cu vederea nici abuzurile și nici ipocrizia SUA.
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Rusia
Zaharova a reacționat la planurile de noi sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei
Zaharova constată că ”experții americani, sponsorizați de administrația SUA”, interpretează această cerere ca un indiciu pentru afaceri și sau un motiv pentru a-și restrânge activitățile în Hong Kong”.
În aceste condiții, Maria Zaharova pune la punct Casa Albă cu o întrebare cheie: ”Când ne vom aștepta la declarații similare de la Casa Albă în legătură cu…” – și urmează o listă de încălcări ale libertății presei:
  • Închiderea a trei canale TV independente în Ucraina;
  • Trimiterea în judecată a jurnaliștilor care au colaborat cu Sputnik și Baltnews în Letonia;
  • Încetarea difuzării „RTR-Planeta” și „RT” în țările baltice;
  • Forțarea biroului „Sputnik” din Estonia să-și înceteze activitatea sub presiunea serviciilor speciale;
  • Complicarea procesului de deschidere a conturilor biroului RT din Germania;
  • Refuzul acreditării „RT” și „Sputnik” la Ministerul Afacerilor Externe din Franța;
  • ”Moderarea arbitrară, netransparentă și politizată a materialelor media rusești de către cele mai mari platforme de internet”.
Și, evident, ”.... lista continuă”, încheie Maria Zaharova. Da, lista ar putea continua, inclusiv cu cazul postului Russia 1, a cărui preluare a fost blocată în România.
Întrebăm și noi dacă SUA are curajul să răspundă – sau să explice cum de mass media, ONG-uri și diverse persoane juridice sau fizice finanțate din SUA sau Occident au ca principal obiectiv atacarea și denigrarea presei care nu convine, dar și a Rusiei, Chinei – și a oricărui stat, instituție sau persoană care prezintă și punctul de vedere al acestor două țări.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0