Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juc: De ce politicienii moldoveni împart alegătorii în „ai săi” și străini

© Sputnik / Mihai CarausVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Abonare
Laitmotivele campaniei electorale din 2021 sunt convingerile anumitor concurenți că diaspora nu ar trebui să voteze în străinătate și că trebuie să se limiteze numărul secțiilor de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Nu de puține ori în campania electorală au răsunat declarații potrivit cărora diaspora nu ar trebui să voteze, în timp ce alți politicieni consideră că ar trebui limitat numărul secțiilor de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului.
Миротворческий пост города Бендеры на мосту через Днестр. - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Societate
Comisia Unificată de Control a comentat acțiunile unioniștilor la Varnița
„Astfel de declarații vor continua încă mulți ani, pentru că mulți oameni continuă să părăsească Moldova, iar unii concurenți electorali consideră că cei care sunt în străinătate îi vor vota cu siguranță", consideră politologul.
Expertul consideră că această divizare a alegătorilor în „ai săi” și străini nu se va încheia niciodată. 
„Așa va fi întotdeauna, deoarece secțiile de votare din ​​străinătate, cât și din Transnistria, sunt utilizate de politicieni în mecanismul luptei lor politice. Și această problemă nu va fi rezolvată în viitorul previzibil. Vor fi mai mulți concetățeni moldoveni în străinătate, iar conflictul transnistrean nu va fi rezolvat în curând", a conchis Victor Juc. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0