Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea de Apel a menținut numărul de 150 de secții de votare în diasporă pentru alegeri

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de apel Chișinău
Curtea de apel Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Abonare
Judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins contestația depusă unioniști (reprezentanții AUR) împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale de a deschide doar 150 de secții de votare în străinătate.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Informația privind hotărârea Curții de Apel de astăzi a fost prezentată de fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Politică
Experți: „Vizita ambasadorului SUA la CEC - imixtiune în alegerile parlamentare”
Judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins contestația depusă AUR împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale de a deschide doar 150 de secții de votare în străinătate, după ce pe 22 iunie CEC a fost obligată de CSJ să majoreze numărul secţiilor de peste hotare de la 146 la 191.
A doua zi însă Comisia Electorală Centrală a aprobat decizia privind deschiderea a 150 de secții de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, iar unioniștii au cerut în instanță anularea ei.
Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.
Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0