Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum să alegi corect un aparat de aer condiționat: Recomandările specialiștilor

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Abonare
Aparatele de aer condiționat sunt la mare căutare în perioada estivală. Tot mai mulți moldoveni aleg să-și instaleze climatizatoare pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate. Iată cum să alegi corect un climatizator.
Cum să alegi un aparat de aer condiționat de calitate: Sfaturi utile înainte de achiziție
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei, Nicolae Olăraşu, le-a recomandat oamenilor să procure aparatele de aer condiționat doar din locurile autorizate.
Totodată, la achiziţionarea unui aparat de aer condiționat trebuie verificat atât sigiliul original al ambalajelor şi produselor, marca producătorului, accesoriile din inventarul de livrare, precum şi certificatul de garanţie, instrucţiunile de instalare şi folosire.
Гроза - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Se schimbă vremea! Iată ce fenomene meteorologice ne așteaptă astăzi
"Vânzătorul trebuie să prezinte informația privind certificatul de conformitate, instrucțiunile de instalare și utilizare, informații referitoare la țara producătoare și datele despre produs, scrise în limba de stat. De asemenea, acesta este obligat să vă ofere bonul de plată și certificatul de garanție", a menționat Nicola Olărașu.
În același timp, reprezentantul APCSP a subliniat că fiecare aparat de aer condiționat trebuie să aibă o garanție de cel puțin doi ani. Acest lucru ar însemna că, la apariția unei neconformități, consumatorul este în drept să se adreseze în termenul de garanție a produsului cu o reclamație către agentul economic, iar acesta la rândul său are la dispoziție 14 zile calendaristice pentru soluționarea revendicărilor sau oferirea unui răspuns întemeiat.
Nicolae Olărașu a remarcat că pentru o bună funcționalitate a aparatului de aer condiționat este necesară curățarea lui cel puțin o dată pe an de către specialiști. Un aparat corect exploatat poate funcționa fără probleme pe întreaga durată a termenului de garanție oferit de producător.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0