Celebru avocat: ”UE fură de la popoare, locul liderilor este la pușcărie!”

© AFP 2022 / ARIS OIKONOMOUUrsula Von der Leyen și Charles Michel
Ursula Von der Leyen și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Verdict dur: Bruxelles este ”numai o birocrație care fură de la popoare pretinzând că le conduce”, acum această ”birocrație coruptă și infractoare taie și spânzură”.
BUCUREȘTI, 27 iun - Sputnik. Reacție fulminantă după conferința de presă susținută de Charles Michel și Ursula von der Leyen după încheierea lucrărilor Consiliului European. 
Am urmărit conferința de presă a celor doi șef ai UE, ”locul lor este la pușcărie”, spune Aurelian Pavelescu.
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Societate
De ce țările UE nu vor să recunoască până acum vaccinul ”Sputnik V” - expert
Celebrul avocat și om politic argumentează verdictul dur: ”Pentru că în toate codurile penale europene există infracțiunea de comunicare de informații false - informațiile neadevărate care pun în pericol securitatea statală - și uzurpare de calități oficiale - exercitarea fără drept a unor funcții publice”. 
Le ce se referă Aurelian Pavelescu? Ei bine, președintele PNȚCD ridică o problemă care nu este numai de formă – ci ascunde un fond extrem de periculos, pe care l-am sesizat și eu în analize: disiparea, până la pierdere, a identității și suveranității statelor UE.
”Cei doi penali au afirmat de zeci de ori că vorbesc în numele ”statului de drept european” și ”statului de drept UE”. Nu există un asemenea stat!”, spune ferm Aurelian Pavelescu, subliniind: ”Tratatele UE nu consfințesc statalitatea UE!”.
Mai mult, celebrul avocat atrage atenția: Constituțiile statelor membre ”nu conferă UE atributele statalității, ci doar îi deleagă unele ”atribuții” care să fie exercitate în comun sub forma unei asocieri limitate”.
Pavelescu analizează problema dialectic: ”Deține UE teritorii, populații și industrii? Nu! Ce produce UE ca să dea bani din propriul buzunar? Absolut nimic!”
”Este numai o birocrație care fură de la popoare pretinzând că le conduce, împărțind banii care vin tot de la popoare”, este concluzia celebrului avocat, care subliniază că, la momentul actual, ”această birocrație coruptă și infractoare pretinde că este stat de sine stătător, în afara tratatelor și democrațiilor. Taie și spânzură”.
În acest sens, incriminata birocrație bruxelleză ”zice că este purtătoarea principiilor, adevărului și este Dumnezeu, că popoarele trebuie educate, obligate și pedepsite dacă nu se supun”.
Aurelian Pavelescu încheie fulminant textul intitulat, fără menajamente: ”Atrag atenția opiniei publice că acești așa-zis lideri europeni au intrat de mult în sfera penalului, nu numai că nu mai au nicio legitimitate, dar locul lor este la pușcărie, săvârșesc în fiecare zi infracțiuni! Trebuie să conștientizăm asta!”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0