Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce țările UE nu vor să recunoască până acum vaccinul ”Sputnik V” - expert

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Profesorul, doctorul în științe medicale, medicul-infecționist Nikolai Malîșev a vorbit despre calitatea incontestabilă a vaccinului rusesc, fapt confirmat de utilizarea sa în 67 de țări ale lumii.
CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Fără îndoială, în chestiunea recunoașterii vaccinului rusesc la nivel internațional există și o anumită componentă politică. Acest lucru rezultă din discuțiile cu colegii occidentali care nu provin din Rusia, unde s-a vorbit mult despre faptul că Rusia s-a grăbit și a autorizat prea devreme vaccinul. Declarația a fost făcută la radio Sputnik de către profesorul, doctorul în științe medicale, medicul-infecționist Nikolai Malîșev.
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Societate
Certificatele de vaccinare cu ”Sputnik V”: Când vor fi recunoscute în UE
"Timpul a trecut, iar Rusia a câștigat o experiență destul de mare. Trebuie menționat că până acum aproximativ 67 de țări au aprobat vaccinul rusesc ”Sputnik V”. Iar acest lucru vorbește despre faptul că vaccinul este cu adevărat sigur și se dorește utilizarea lui", consideră profesorul.
Majoritatea acestor țări, a mai menționat Malîșev, au efectuat verificări obligatorii ale vaccinului rusesc în comitetele lor naționale.
În toate aceste state, vaccinul ”Sputnik V” a fost examinat sub toate aspectele. Inclusiv aici au fost reprezentanți ai multor țări europene.
”Ce denotă acest lucru? Asta vorbește despre calitatea vaccinului, adică vaccinul este bun. Cu atât mai mult că întreaga istorie a țării noastre arată că noi producem vaccinuri bune și le furnizăm în permanență altor țări. Cum am ajutat la timpul respectiv Japonia în lupta împotriva poliomielitei ", a conchis doctorul în științe medicale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0