Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Universitatea din Cahul: Informații utile pentru viitorii studenți

© Sputnik / OsmatescoМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Ce oportunităţi au tinerii care își doresc să facă studii la Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul. Detalii am aflat de la rectorul instituției, Sergiu Cornea.
Universitatea din Cahul: Informații utile pentru viitorii studenți
Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul este pregătită să-i admită la studii pe tinerii dornici de a învăța. Viitorii candidați trebuie să cunoască faptul că universitatea le oferă posibilitatea să facă două facultăți concomitent și la sfârșitul studiilor să obțină două diplome, una eliberată de autoritățile din Republica Moldova, alta de Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi.
"Oferim studii la specialitățile Limba şi literatura română şi franceză, Limba şi literatura română şi engleză, Limba şi literatura engleză şi franceză, Istorie, Drept, Informatică ș.a. În comparație cu alte universităţi, studentul nostru are posibilitatea, dacă doreşte, să facă studii în paralel, adică fiind student şi la noi, şi la facultatea transfrontalieră "Dunărea de Jos" Galaţi", a spus rectorul Sergiu Cornea.
Personalul didactic este alcătuit din peste 100 de profesori cu grade didactice şi ştiinţifice. Instituţia dispune de două blocuri spaţioase de studii, 3 cămine care asigură studenţii cu spaţiu locativ, o bibliotecă modernă cu 3 săli de lectură, 4 săli multimedia care oferă studenţilor şi cadrelor didactice posibilitatea să studieze noile tehnologii informaţionale.
Costul contractului pentru studiile la zi variază între 7000 și 8500 de lei. Cel pentru studiile cu frecvență redusă -  între 4000 și 4800 de lei.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0