Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tineri moldoveni, la festivalul "Pânze Purpurii" de la Sankt Petersburg

© Photo : Межпарламентская Ассамблея государств — участников Содружества Независимых ГосударствУчастники форума «Дети Содружества» увидели «Алые паруса» в Петербурге
Участники форума «Дети Содружества» увидели «Алые паруса» в Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Reprezentanții Forumului „Copiii din Comunității” au participat la o sărbătoare spectaculoasă a absolvenților din capitala de nord a Rusiei.
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik În noaptea de 26 iunie, la Sankt Petersburg a avut loc sărbătoarea "Pânze Purpurii". În acest an, la spectacol au participat aproximativ 40 de mii de absolvenți, iar posibilitatea de a vedea evenimentul grandios au avut-o și colegii lor din Belarus, Moldova, Kârgâzstan și Tadjikistan.
Tinerii se află în Sankt Petersburg la forumul „Copiii Comunității”.
© Photo : Межпарламентская Ассамблея государств — участников Содружества Независимых ГосударствУчастники форума «Дети Содружества» увидели «Алые паруса» в Петербурге
Участники форума «Дети Содружества» увидели «Алые паруса» в Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Участники форума «Дети Содружества» увидели «Алые паруса» в Петербурге
Reprezentanții Forumului „Copiii din Comunității”
Pentru absolvenți a fost organizat un concert și un spectacol de teatru în zona râului Neva, în care au fost reproduse evenimente istorice importante: aniversarea a 800 de ani de la nașterea lui Alexander Nevsky, a 60-a aniversare a primului zbor în spațiu și a 30-a aniversare a drapelului rus.
În mod tradițional, punctul culminant al sărbătorii a fost apariția pe Neva a celebrei brigantine cu pânze purpurii și focurile de artificii.
Sărbătoarea absolvenților "Pânze Purpurii" a fost organizată pentru prima dată pentru școlarii din Leningrad în 1968. În era post-sovietică, tradiția a fost reluată în 2005. Grandiosul proiect multimedia a fost inclus în repetate rânduri pe listele celor mai frumoase spectacole din Europa.
Landkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Politică
Europa va exploda în curând din interior: Ea se gândește cum să pedepsească Rusia
Mai devreme, participanții la Forumul „Copiii Comunității” au vizitat curtea palatului „Peterhof” și cetatea Kronstadt. Au vorbit despre bogăția culturală a țărilor lor și au înaintat propuneri care vor contribui la conservarea acestui patrimoniu în cadrul „modelului ONU - Conferința generală a UNESCO: CSI și Alianța globală pentru diversitatea culturală".
Forumul Internațional Cultural și Educațional „Copiii Comunității”, organizat la inițiativa Jogorku Kenesh din Republica Kirghiză, se desfășoară la Sankt Petersburg pentru prima dată. Evenimentul a fost organizat de Adunarea Interparlamentară CSI cu sprijinul Fondului Interstatal CSI pentru Cooperare Umanitară și al administrației orașului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0