Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sâmbătă „fierbinte” la Chișinău: Unde te poți distra pe timp de caniculă

© Sputnik / Mihai CarausOameni în parc
Oameni în parc - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Muzică, dans și multă voie bună promit autoritățile municipale pentru chișinăuieni și în această sâmbătă.
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Un început de weekend plin cu de toate îi așteaptă pe chișinăuieni și oaspeții Capitalei. În sectoarele Chișinăului vor fi organizate diverse activități cultural-artistice în aer liber. Iubitorii de viață activă vor avea de ales între programe de muzică populară, muzică instrumentală, ateliere de creație, concerte prezentate de colectivele de copii, programe de dansuri, expoziții și masterclass-uri, recitaluri de poezie. Totodată, vor fi organizate ateliere de confecționare a coronițelor, expoziții de prezentare a portului popular, masterclass-uri de croșetare și confecționare a iei. Iubitorii tradițiilor autohtone se vor bucura de cântece populare moldovenești în contextul marcării sărbătorii „Sânzienilor".
Vaccinare anti-COVID - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Societate
Un nou maraton de vaccinare în Capitală: Unde se pot imuniza oamenii
Astfel, în scuarul „Mihai Eminescu" va avea loc manifestarea cultural - artistică cu genericul „Sânzâienile”. Participanții vor avea parte de muzică populară, muzică ușoară, dansuri ale formației „Vals de primăvară”. La fel vor evolua Orchestra de muzică populară „Hora neamului”, Ansamblul folcloric „Balada”, Ansamblul vocal instrumental. La fel se va organiza atelierul de creație pentru confecționarea coronițelor.
În scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire” din strada Miron Costin va avea loc manifestarea cultural-artistică cu genericul „Vacanța Mare”. În cadrul acesteia chișinăuienii vor putea participa la master-class-ul „Arta acului” și „Modelarea obiectelor din materiale reciclabile”. Toto aici va avea loc concertul de muzică și dans susținut de copiii Centrului de activitate extrașcolară „Curcubeu”, ansamblul folcloric „Opincuța”, ansamblul de fluieriști „Stejăreii”, ansamblul de dans „Zâmbetul”,ansamblul de fluieriști „Popuri”, ansamblurile vocalle „Cireșarul”, „Zâmbetul”, „Armonie”, „Pentatonica”, „Voice-Akord”, ansamblul folcloric „Ștefăneii”. 
La panorama Chișinăului din strada Maria Drăgan se va organiza manifestarea cultural-artistică cu genericul „Muzica și dans pentru Ciocana”. Aici vom avea parte de un concert prezentat de colectivele de copii din cadrul Centrului de Dans - Vocal „Sisters and Brothers”.
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Societate
Sar scântei la Primăria Chișinău: Ceban cere demisia lui Chironda
Manifestarea cultural-artistică cu genericul „Botanica baștina mea” se va organiza în parcul „Valea Trandafirilor”. Este vorba de un program de muzică ușoară, prezintat de Studioul de creație a copiilor „Voice records". La fel vom avea un program de muzică populară prezentat de ansamblul Folcloric „Doina”. În parcul Valea Trandafirilor îi vom putea urmări și pe cei de la „TIGY Academy”, „Codrenii”, „Poiușcie serdța”. O expoziție și masterclass cu genericul „Poartă IE cu mândrie” în cadrul căreia vor avea loc prezentarea portului popular, tehnici de croșetare și confecționare a IEI. Tot aici se vor organiza expoziții în cadrul campaniei de caritate și colectare de fonduri pentru copiii cu necesități speciale AO „Copiii ploii” și Din suflet pentru Alexandru. 
De asemenea, Direcția generală educație, tineret și sport va desfășura o serie de activități cum ar fi campionat la dame, șah, fotbal, menite să promoveze și să amelioreze rezultatele sportive, realizarea de recorduri și obținerea victoriei.
  • 10:00 - 13:30 Parcul ,,Alunelul”, sectorul Buiucani - campionatul deschis al municipiului Chişinău la joc de dame. 
  • 09:30 – 11:30 Stadionul de fotbal din localitatea Stăuceni - campionatul municipiului Chișinău la fotbal.
  • 09:00 – 19:00 Terenul de sport al Școlii sportive specializate de handbal nr.2, strada Melestiu, 2 - campionatul municipiului Chișinău la kickboxing printre copii. 
Toate acțiunile sunt desfășurate în cadrul Proiectului „Dialog social cu chișinăuienii", între orele: 11:00-14:00. Activitățile sunt organizate de preturile de sector în colaborare cu subdiviziunile de profil ale Primăriei municipiului Chișinău.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0