Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sar scântei la Primăria Chișinău: Ceban cere demisia lui Chironda

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
Primarul Chișinăului Ion Ceban a susținut dimineață o conferință de presă în care l-a criticat dur pe viceprimarul Victor Chironda.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Primarul Chișinăului Ion Ceban a susținut dimineață o conferință de presă în care l-a criticat dur pe viceprimarul Victor Chironda.
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Politică
Scandal la Primăria Chișinău: Ce nu pot împărți primarul și viceprimarul Capitalei
„Constat că în această perioada, am urmărit o isterie a unui viceprimar care se vrea rămas în funcție. A venit cu acuzații nefondate a colegilor mei, a colegilor săi, a angajaților din primărie. S-a creat impresia că doar el lucrează, iar restul sunt niște funcționari care doar îl supără. Vorbe nefondate care nu pot fi demonstrate. Dacă există lucruri, să le facă publice. În acest condiții, persecută colegii și îi cheamă în instanță, la procuratură", a spus Ceban.
Reacția viceprimarului nu a întârziat să apară. 
„Astăzi Primarul Ion Ceban mi-a dedicat tocmai o oră într-o conferință de presă. (...) În toată această oră el a făcut ceea ce poate face cel mai bine - a spus minciuni. Un singur lucru e clar din această ieșire. Domnul Primar insistă să schimbe focusul problemei de la ilegalitățile făcute de Arhitectul-șef Svetlana Dogotaru și colegii săi în procesul de autorizare a demolării Hotelului Național pe mine și demisia mea”, a scris Victor Chironda pe pagina sa de Facebook.
Amintim că săptămâna trecută viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general Ion Ceban inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0