Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un partid a fost obligat de CEC să predea în bugetul de stat o donație primită

© Photo : Miroslav RotariPrezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” a fost obligat să verse în bugetul de stat donația încasată pentru finanțarea campaniei electorale. Despre aceasta a anunțat Comisia Electorală Centrală.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. CEC a examinat rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, în urma examinării acestor rapoarte, CEC a obligat Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în termen de 24 ore, să predea în bugetul de stat donația încasată cu încălcarea prevederilor legale.
Tipărirea buletinelor de vot  - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Politică
CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutinul din 11 iulie
„CEC a obligat Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în termen de 24 ore, să verse la bugetul de stat donația încasată cu încălcarea prevederilor legale ce se referă la interzicerea unui concurent să fie finanțat de către persoane juridice ce în ultimii trei ani înainte de începerea perioadei electorale au încheiat contracte de achiziții publice de lucrări, bunuri sau servicii în sensul Legii privind achizițiile publice”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.
Totodată, Partidul Politic „Democrația Acasă” a corectat raportul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar CEC și a avertizat acest concurent electoral pentru completarea eronată a raportului respectiv.
Precizăm că, în conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, în fiecare săptămână, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. 
Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0