Gluma se îngroașă: La Otaci ar putea fi instituită stare de urgență

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Vineri, la ora 15:00, Comisia pentru Situații Excepționale din Otaci s-a reunit în ședință pentru a discuta despre conflictul interetnic care s-a iscat - bătaia în masă de ieri în oraș și protestul de astăzi. În localitate ar putea fi instituită "stare de urgență".
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Astăzi, la ora 15:00, a început ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a orașului Otaci, convocată de urgență de primarul localității, Dumitru Zavrovschi.
Comisia urmează să discute situația tensionată ca urmare a bătăii în masă care s-a produs ieri în centrul localității.
Nu este exclusă posibilitatea instituirii "stării de urgență" în Otaci începând cu această seară.
Amintim că o bătaie în masă a avut loc aseară la Otaci, unde mai mulți localnici și-au împărțit pumni și picioare în cadrul unor reglări de conturi. Totul a pornit de la un conflict declanșat la începutul săptămânii.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Ocnița Eugenia Molceanov, conflictul a început de fapt câteva zile mai devreme, pe 21 iunie, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească la Nistru.
„La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romilor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie”, a precizat ofițerul de presă.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, se află la spital.
Ulterior, pe 24 iunie, la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte. A fost nevoie de intervenția detașamentului „Fulger” pentru a calma spiritele. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Astăzi, peste o sută de persoane au venit în centrul orașului la un nou protest.
Precizăm că Natalia Druță, mama fetei din cauza căreia a pornit bătaia de la Nistru din 21 iunie, când mai mulți tineri s-au bătut cu cruzime și apoi au început reglările de conturi în oraș, a declarat în această dimineață pentru Sputnik Moldova că merge la Procuratură pentru a depune o plângere. Femeia a precizat că după scandalul de joi din Otaci familia sa este permanent amenințată cu răfuială.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0