Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

La Sankt Petersburg se desfășoară sărbătoarea absolvenților ”Pânzele Purpurii”

Abonare
Sărbătoarea ”Pânzele Purpurii” este un eveniment unic în care show-ul  grandios de lumini și muzică se desfășoară pe uscat și pe apă.
În Rusia are loc una dintre cele mai spectaculoase și de amploare sărbători pentru absolvenții școlilor - ”Pânzele Purpurii”. Evenimentul a fost așteptat cu nerăbdare de mii de elevi și, deși pandemia a impus unele ajustări în ce privește sărbătorirea, vom putea totuși să urmărim unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente pentru mii de băieți și fete.
Prima sărbătoare ”Pânzele Purpurii” a avut loc pe 27 iunie 1968. În această zi, elevii din Leningrad au văzut pentru prima dată Brigantina cu pânze purpurii pe Neva, care a devenit ulterior un simbol al sărbătorii, relatează Canal Cinci.
”Pânzele Purpurii” este un eveniment unic în lume pentru că este singura sărbătoare în care show-ul  grandios de lumini și muzică se desfășoară pe uscat și pe apă.
Tradiția de a sărbători împreună cu întregul oraș intrarea în maturitate a elevilor de ieri a întrerupt în 1979 și a fost reînviată abia 25 de ani mai târziu, la inițiativa Administrației Sankt Petersburgului, Băncii pe acțiuni „RUSIA” și Canalului Cinci. Relansarea sărbătorii a avut loc pe 24 iunie 2005. De atunci, geografia ei s-a extins, sărbătoarea a căpătat un răsunet internațional, iar ”Pânzele Purpurii” au fost incluse în registrul mondial al turismului de evenimente și au fost recomandate pentru vizitarea în douăzeci de țări ale Uniunii Europene.
În fiecare an, sărbătoarea ”Pânzele Purpurii” este urmărită de sute de mii de spectatori în centrul Sankt Petersburgului și de auditoriul de multe milioane al Canalului Cinci, care transmite spectacolul în direct.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0