Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

DOC - Oră marțială la Otaci! Se interzic discotecile și vânzarea alcoolului după 19:00

© Sputnik / Александр Уткин / Trecere la banca de fotografiiМолодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов.
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов. - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
S-a încheiat ședința Comisiei Situații Excepționale de la Otaci, care a fost convocată pentru a pune capăt conflictului interetnic declanșat în oraș, unde ieri a avut loc și o bătaie în masă. Iată ce decizii a luat comisia.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Comisia Situații Excepționale de la Otaci a introdus mai multe restricții menite să aplaneze conflictul dintre localnici, care s-au împărțit în două tabere după un conflict declanșat câteva zile mai devreme. 
© Photo : oferit de Anna GaiciucDecizia Comisiei Situații Excepționale din Otaci
Decizia Comisiei Situații Excepționale din Otaci - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Decizia Comisiei Situații Excepționale din Otaci
  • Astfel, se interzice comercializarea alcoolului în localitate după ora 19:00.
  • În plus, nu sunt permise conglomerările de persoane pe străzile Ștefan cel Mare, Libertății, Prieteniei și Doina din orașul Otaci.
  • De asemenea, în localitate sunt interzise discotecile.
  • Mai mult, nu este permisă aflarea minorilor în locuri publice fără maturi după ora 20:00. 
Restricțiile au intrat în vigoare de astăzi și vor fi valabile până în data de 9 iulie 2021. 
Precizăm că astăzi, la ora 15:00, Comisia pentru Situații Excepționale din Otaci s-a reunit în ședință pentru a discuta despre conflictul interetnic care s-a iscat - bătaia în masă de ieri în oraș și protestul de astăzi. 
Joi mai mulți localnici și-au împărțit pumni și picioare în cadrul unor reglări de conturi. Totul a pornit de la un conflict declanșat la începutul săptămânii.
Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Ocnița Eugenia Molceanov, conflictul a început de fapt câteva zile mai devreme, pe 21 iunie, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească la Nistru.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romilor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie”, a precizat ofițerul de presă.
Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, se află la spital.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Ulterior, pe 24 iunie, la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte. A fost nevoie de intervenția detașamentului „Fulger” pentru a calma spiritele. 
Astăzi, peste o sută de persoane au venit în centrul orașului la un nou protest.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Precizăm că Natalia Druță, mama fetei din cauza căreia a pornit bătaia de la Nistru din 21 iunie, când mai mulți tineri s-au bătut cu cruzime și apoi au început reglările de conturi în oraș, a declarat în această dimineață pentru Sputnik Moldova că merge la Procuratură pentru a depune o plângere. Femeia a precizat că după scandalul de joi din Otaci familia sa este permanent amenințată cu răfuială.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0