Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Greceanîi: Ne dorim alegeri parlamentare anticipate libere și corecte

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Desfășurarea unor alegeri parlamentare anticipate libere și corecte a fost subiect de discuție în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului cu reprezentanții unei misiuni de observare a alegerilor.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Autoritățile de la Chișinău își doresc ca alegerile parlamentare anticipate să se desfășoare corect, liber și cu asigurarea dreptului la vot pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Precizarea a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul întrevederii cu șeful Misiunii Internaționale de Observare a Alegerilor, Zlatko Vujovik, și adjunctul acestuia Elene Nizharadze.
Глава ЦИК Молдовы встретился с послом США - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Republica Moldova
Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul
„Obligația statului este de a asigura acces pentru exercitarea dreptului la vot a tuturor cetățenilor săi, indiferent dacă aceștia sunt în regiunea transnistreană sau peste hotarele țării. Crearea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot pentru cetățenii din afara țării și cei din stânga Nistrului contribuie la reintegrarea acestora în viața și procesele Republicii Moldova”, a precizat Greceanîi în cadrul discuțiilor.
În context, speaker-ul face apel către cetățeni să nu se lase influențați de nimeni, iar observatorii să fie echidistanți în raport toți concurenții electorali. La rândul său, Zlatko Vujovik a declarat că „misiunea va evalua procesul de vot luând în considerare respectarea standardelor electorale internaționale pentru desfășurarea unor alegeri democratice”. 
Acesta este al 5-lea proces electoral pe care îl monitorizează Misiunea în Republica Moldova. Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) este o rețea internațională formată din 21 de organizații non-profit, non-partizane și non-guvernamentale din 17 țări din Europa Centrală și de Est și Asia Centrală, inclusiv două țări ale Uniunii Europene, fondată la 29 septembrie 2001, în Opatija, Republica Croația.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0