Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce profesorii închid ochii la agresiunea și violența din școli: Opinia psihologului

© Sputnik / Miroslav RotariElena Kovaliova
Elena Kovaliova  - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Unii pedagogi consideră că nu poartă răspundere pentru educația copilului și că acest rol îl are de fapt familia. Declarația a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de către psihologul Elena Kovaliova. 
CHIȘINĂU, 25 iun  - Sputnik. Unii profesori sunt de părere că rolul lor este doar de a preda, iar de educația copiilor trebuie să se ocupe familia.
Girofar - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Societate
VIDEO șocant - Bătaie monstru la Otaci: Zeci de localnici și-au împărțit pumni și bâte
Psihologul Elena Kovaliova a declarat în studioul Sputnik Moldova că o astfel de viziune este pur și simplu o încercare de a scăpa de responsabilitatea pentru dezvoltarea personalității la elevi. Specialistul este de părere că atmosfera din școală este importantă, iar profesorii ar trebui să acorde atenție relației dintre colegii de clasă. 
„Am fost la o ședință în care profesorul a explicat teroarea psihologică pe care copiii au aplicat-o în raport cu un nou coleg de clasă. Se ghidează de filosofia postmodernismului: se presupune că fiecare are propriul său punct de vedere și dreptul de a-l apăra agresiv”, a spus psihologul.
Kovaliova a subliniat că înșiși profesorii nu sunt pregătiți pentru o astfel de evaluare a amploarei acestui fenomen.
„În același timp, o persoană, arătând agresivitate față de altul și distrugându-i demnitatea prin abuz fizic sau verbal, folosește bullying-ul (din engleză bullying înseamnă hărțuire, urmărire agresivă) și mobbing (din engleză - mulțime agresivă, bandă) - insulte”, susține psihologul.
Acest lucru, a conchis Kovaliova, indică faptul că o astfel de persoană, indiferent de vârsta sa, are probleme cu sistemul de valori.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0