Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Corturi și apă: Cum va avea loc maratonul de vaccinare pe timp de caniculă

© Photo : Direcţia situaţii excepţionalecort
cort  - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Încă o zi de foc și cu temperaturi toride. Ce au pregătit autoritățile pentru persoanele care vor merge sâmbătă să se vaccineze la maratonul organizat în Capitală.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Persoanele care vor merge mâine să se vaccineze la maratonul de la Palatul Republicii vor fi asigurate cu apă plată. De asemenea, în zonă vor fi instalate corturi anticaniculă unde oamenii se vor putea proteja de soare și primi primul ajutor medical în caz de necesitate.
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Zi de foc pentru Moldova: Mercurul din termometre va urca până la 33 de grade
Maratonul de vaccinare va începe de la ora 07:00 și va dura până la 22:00, iar în funcție de necesitate programul ar putea fi prelungit. În cadrul lui, oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze cu vaccinul rus „Sputnik V”, dar și cu „AstraZeneca” și „Sinopharm”.
Amintim că pentru următoarele 24 de ore, meteorologii au emis Cod Galben de caniculă. Termometrele vor indica între 28 și 31 de grade Сelsius în raioanele de nord, între 29 și 32 de grade în raioanele centrale, iar între 30 și 33 de grade Celsius în raioanele de sud.
În Capitală cerul va fi variabil și se vor înregistra până la 32° C. Astfel, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile anti-incendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscat.
В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Societate
Unde și când vă puteți vaccina cu „Sputnik V” la Chișinău
Mai mult, o atenție sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement. Totodată, specialiștii roagă oamenii să nu aprindă ruguri și mangaluri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități. Pentru a evita tragediile din preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.
Pe timp de caniculă, specialiștii îndemnă persoanelor să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic supra solicitant și să opteze pentru haine din țesături naturale. Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea copiilor, adulții sunt rugați să fie atenți la activitățile lor și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate. În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul 112.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0