Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Distrugătorul britanic HMS Defender, surprins de un avion și o dronă rusească

Abonare
Imagini capturate miercuri de o aeronavă rusă și o dronă cu distrugătorul britanic HMS Defender în Marea Neagră.
Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că nava britanică, care aparține Marinei Regale militare, a încălcat frontiera de stat. Ea a fost filmată de un avion militar rusesc, de model Su-24M, care a însoțit distrugătorul britanic.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Republica Moldova
Vom rămâne fără benzină - șantajul la care vor recurge petroliștii
Ministerul Apărării al Marii Britanii a negat că ar fi fost trase focuri de avertizare asupra navei sale de război. Mai mult, acesta susține că distrugătorul britanic nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei, ci doar ar fi trecut prin apele teritoriale ucrainene în conformitate cu dreptul internațional, iar împușcăturile rusești au fost făcute ca parte a unor exerciții planificate în prealabil.
În legătură cu acest incident, ministerul rus al Apărării a declarat că nava britanică a intrat în apele teritoriale ale Rusiei și a parcurs 3 kilometri în interiorul frontierei, lângă Capul Fiolent din Crimeea. Rusia a solicitat Regatului Unit să efectueze o investigație amănunțită a acțiunilor echipajului distrugătorului „Defender”, pentru a preveni incidente similare în viitor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0