Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban a semnat un acord cu autoritățile din Suceava: Ce proiecte ar urma să se facă

© Photo : Facebook / Iv CebanPrimarii din Chișinău și Suceava au semnat un acord de colaborare
Primarii din Chișinău și Suceava au semnat un acord de colaborare  - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
Mai multe proiecte în domeniul economiei, educației și culturii ar urma să fie implementate în curând în Capitala noastră. Primăria din Chișinău a semnat un acord de colaborare cu județul Suceava, România. 
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că Chișinăul va colabora și cu județul Suceava. Mai exact, joi, 24 iunie, primarul Chișinăului a semnat un acord de colaborare cu autoritățile locale din județul Suceava, România.
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Politică
Scandalul de la Primărie ia amploare: Ce a pățit Chironda după conflictul cu Ion Ceban
Ceban a scris că această cooperare va avea la bază schimb de informații și de experiență, și realizarea proiectelor sau programelor comune în domenii precum:administrație publică locală, urbanism, mediu, economie, comerț, educație, cultură și sport.
Primarul a precizat că în curând un grup de lucru din Chișinău va merge la Suceava pentru a putea realiza mai multe proiecte. 
„După semnarea înțelegerii am discutat cu mai mulți reprezentanți de instituții din Suceava despre idei și proiecte, precum: reabilitarea în comun a Muzeului „Grigore Vieru” de la Chișinău, crearea unui program de simulare pentru pregătirea de examenele de bacalaureat, dezvoltarea serviciilor de educație pe parcursul vieții și a serviciilor pentru copii care au nevoie de ajutor, colaborarea între școlile de meserii, dezvoltarea turismului și atragerea de investiții”, a scris Ion Ceban.
Ceban a menționat că este bucuros că Primăria Chișinău reușește să dezvolte relații de colaborare cu mai multe țări, orașe, capitale, regiuni și județe. El a precizat că aceste colaborări sunt o bună oportunitate pentru Capitala Republicii Moldovaca să-și dezvolte potențialul. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0