Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandalul de la Primărie ia amploare: Ce a pățit Chironda după conflictul cu Ion Ceban

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Scandalul de la Primăria Capitalei continuă. Astăzi, Chironda anunță că a rămas fără unele atribuții de viceprimar după semnarea unei dispoziții de către primar.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a rămas fără mai multe atribuții după ce primarul Ion Ceban a semnat o dispoziție în acest sens. Despre aceasta a scris Chironda pe pagina sa de Facebook, unde a și prezentat documentul integral.
"Prieteni, așa cum și am prevăzut, primarul Ion Ceban mi-a retras atribuțiile de coordonare a Direcției Arhitectură și dreptul de a semna dispoziții și acte în domeniul urbanismului, arhitecturii și construcțiilor", a scris Chironda.
 
Conform dispoziției, atribuțiile lui Chironda în calitate de viceprimar se limitează la coordonarea activității Direcției corespondență, petiții și audiență.
"Având în vedere că sie domnul primar și-a păstrat doar minime atribuții de „coordonare” și „conlucrare”, putem să constatăm că începând cu astăzi, noul Primar General de facto al municipiului Chișinău este domnul Ilie Ceban, fapt cu care îl felicit. Cum am și presupus, pentru semnarea certificatelor și autorizațiilor domnul primar are nevoie de o persoană care nu pune întrebări în plus ci semnează cuminte tot ce i se pune pe masă", a scris viceprimarul.
Sar scântei la Primăria Chișinău: Ceban cere demisia lui Chironda>>>
Amintim că scandalul a pornit după ce săptămâna trecută, viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general Ion Ceban inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0